Je len veľmi málo lekárov, ktorí berú ohľad na to, že naše žľazy, a do veľkej miery aj naše telesné zdravie, sú odkázané na živé enzýmy surovej stravy. Hormóny v žľazách sa vytvárajú pôsobením enzýmov. Väčšina lekárov na to neberie ohľad pretože neveria v možnosť vyliečenia cukrovky, a odsudzujú diabetikov k trvalému užívaniu inzulínu a k mäsitej strave. Nemocní potom zväčša neumierajú na cukrovku, ale na pomalé prekyslenie organizmu a na aterosklerózu. Tento klasický postup proti cukrovke podľa niektorých odborníkov (resp. ľudí, ktorí sa daným problémom dlhodobo zaoberajú) je nesprávny, lebo nemocné žľazy sa môžu vyliečiť len nefalšovanou surovou stravou (okrem mäsa a vajec). Mäso, jedlá z bielej múky, biely cukor, varené škrobové jedlá a čierna káva sú podľa nich hlavnými nepriateľmi žliaz a nervov. A hlavnou (najčastejšou) príčinou vzniku cukrovky je varenie, pasterizovanie a denaturovanie potravín. Dôsledkom týchto procesov je zničenie enzýmov.
Prípadné dedičné vlohy môžu mať tiež vplyv na vznik choroby, ale bez neprirodzeného spôsobu stravovania by nikdy nedošlo k jej vzplanutiu. Čo nemocní od rodičov zdedili, je v prvej rade zlozvyk nesprávneho stravovania a až potom vrodená náchylnosť.
Pri liečení cukrovky sa odporúča jesť všetko surové, nestarať sa o tabuľky ani kalórie, alebo iné predpisy. Keď v strave prevyšuje prirodzená potrava v organizme prebiehajú regeneračné procesy. Samozrejme, dávky inzulínu sa nemôžu náhle podstatne znížiť, ani zastaviť. I keď spočiatku sladké druhy ovocia o niečo zvýšia hladinu cukru, nemocný by sa ho nemal celkom vzdávať. Väčšinou je to len prechodný jav. Ovocný cukor v porovnaní s bielym cukrom spotrebováva málo inzulínu. Miesto tukov a mäsa prichádzajú do úvahy orechy, slnečnicové jadierka, pšeničné klíčky, pšeno, jačmeň a iné zrná.
PS. Článkom nechcem poúčať, ale inšpirovať. Netvrdím, že surová strava je samospasiteľná. Ale so zmenou myslenia, keďže každá nemoc má aj duchovnú príčinu, verím, že spoločne dokážu pri liečení takmer zázraky.
Použitá literatúra: Ernest Gunter - Život bez chorôb. Liečenie surovou stravou